SHELL´S ANGLES – TYÖPAJAT KIURUVEDELLÄ

SHELL´S ANGLES – SANATAIDETYÖPAJAT KIURUVEDELLÄ

NIVAN KOULUN KUUTOSET

Sanataideohjaajana Merja Hynynen-Niskanen

Shell´s Angles kirjassa Henrin isä antaa Henrille lahjaksi vaaleanturkoosin muinaisjäänteen – pappatunturin – jota Henrin isä nimittää Vanhaksi herraksi. Mitä mahtavat Nivan koulun kuudesluokkalaisten jääkiekkomaila, piano, pleikkari, skeittilauta, hevonen tai muotikuteet kertoa näkemästään, kuulemastaan, tunteistaan, tunnelmistaan, unelmistaan ja painajaisistaan? Omasta tärkeästä ja läheisestä asiasta, harrastuksesta, mielenkiinnon kohteesta ryhmä kirjoitti tekstin, joka sommiteltiin kertomansa asian, esineen muotoon, kuvarunon tapaa mukaillen.

***

Minulla voi soittaa kappaleita ja musiikkini rytmiin voi laulaa. Minua joutuu virittämään, että pysyn hyvän kuuloisena. Joskus minun soittamiseen tarvitaan nuotteja. Minua sattuu joskus päähän, koska hampaitani hakataan koko ajan. Joskus varpaitani poljetaan niin että kiljun.

Minun unelmani on, että pääsen isoihin konsertteihin. Näen painajaisia siitä, että pienet lapset hakkaa hampaitani. Joulu on parasta aikaa, koska saan laulaa kauniisti uusien nuottien mukaan. Olen onnellinen kun minua soitetaan, mutta joskus minua soitetaan liian kovaa niin että lähtee ikäviä ääniä.

Noomi, Miia, 6A

***

Jalkapallon näkökulma!

Joka aamu herään kello 4.30 kun omistajani hakee minut harjoituksiin kotoani pimeästä urheiluvarastosta. Tänäkin aamuna herään kunnolla vasta siihen kun omistajani Pekka Kaukalo paiskaa minut auton takakonttiin hikisen urheilukassin viereen. Haju on kamala. Eikä siinä vielä kaikki. Joudun olemaan takakontissa 24 watin bassojen kanssa joita hän huudattaa täysillä koko matkan. Omistajani on myös aivan surkea kuski! Perillä minut potkaistaan aidan yli nurmelle. Ja tämä kidutus toistuu joka ikinen aamu. Mutta mikään ei ole niin mahtavaa kun koko joukkue hurraa kun minut potkaistaan maaliin!!

Anni, Kerttu ja Ville, 6A

***

Minua sattuu paljon.

Minä katkean.

Apua tarvii kun olen jään pinnassa.

 

Korvat särkyy kun valmentaja huutaa.

Menen roskiin piiloon.

Hallimestari hakee minut pois.

 

Teemu, Aleksi ja Elia, 6A

***

Buddy

En nuku koskaan. Leijun ympäri hylättyä mielisairaalaani ja tuon ihmisiä tänne. Tänne myös ilmestyy yövahteja, jotka yrittävät sulkea ovia, jotta en pääsisi kilisemään heidän viereensä. Leijun ovien läpi. En ole hiiri, vaan muodoton möykky. En tunne mitään, mutta näen ja kuulen heikosti. Olen maailman huonoin hahmo.

Vili, Väinö ja Jere, 6A

***

Olen PS3-ohjain. Minulla pelataan PS3:lla. Minussa on nappeja ja tatteja, jotka liikkuvat. Minulla pelataan joka päivä. Minusta loppuu akku joskus. Minulla pelataan monia pelejä. Minä vihaan hulluja pelaajia, koska he puristavat ohjainta kovasti. Minusta on kiva olla ohjain, koska minulla pelataan erilaisia pelejä. Tykkään kun minulla pelataan vähintään 2 kertaa viikossa.

Riko, Miska, Teo ja Roni, 6B

***

Springelspaniel

”Taas pääsee lenkille!”, ajattelen. Hypin ympäriinsä odottaen omistajani palaavan. Hän antoi minulle ruuaksi kuivaruokaa…Olisin halunnut liharuokaa! Haistoin omistajani vanhaa kenkää. Hyvä tuoksu. Hyppäsin sohvalla ja katsoin ulos ikkunasta. ”Missä omistajani on?” Harmaata autoa ei näkynyt pihassa. Olisi kauheaa, jos omistajani ei palaisi! Minulla on kova hätä ulos…

Ja tylsää…

Aada, Maria, Krista ja Jeremias. 6B

***

Tietokone

Tietokone tuntee kuumuutta, haistaa pölyä, pelkää hakkaamista ja rage quitteja, kuulee peliääniä. MM-pelit ovat CS GO ja BO2. Tykkää kevyistä peleistä. Hän ei pidä rasvaläikistä. Unelma on saada kunnon pelisetti. Pelkää osien irtoamista.

Veeti L., Veeti R., Samuli ja Perttu, 6B

***

Tossuelämä

On vauhdikasta ja välillä hikistä touhua. Askeleita, musiikkia ja tunteita. Tunnen monia kiloja päälläni. Kuljen ihmisen elämässä mukana. Kun olen likainen, joudun pesukoneeseen, vaikka likaisuus ei ole edes minun syyni. Pesukoneen rumpu keinuttaa minua puolelta toiselle. Pyykkipoika nipistää minua nauhoista, kun olen kuivumassa. Minun täytyy taipua harjoituksissa joka suuntaan, vaikka se sattuu. Unelmani on kiertää maailmaa tanssijani kanssa. Painajaiseni on, että minut hylätään ja paikalleni otetaan uudet tossut.

Iina, Heini ja Sointu, 6B

***