Työpajat

STARTTI LOKAKUUSSA 2021: 5 X sanoja + minä, kuva, musa = Sanoissa koko maailma

Sanoissa koko maailma – on Itä-Suomen AVI:n rahoittama hanke nuorten aikuisten lukemaan innostamiseksi. Hanketta toteuttaa Kuopion kaupunginkirjasto yhdessä Sanataidekoulu Aapelin kanssa.

Hanketta on suunniteltu syksyn aikana useissa palavereissa ja nyt lokakuussa Sanoissa koko maailma -työpajat käynnistyvät! Toiminta alkaa ensimmäisellä kirjaston henkilökunnan koulutuksella. Koulutuksissa haetaan sanataiteen keinoilla käytännön työkaluja arkityöhön nuorten aikuisten parissa. Toinen koulutus sijoittuu hankkeen loppupuolelle.

Ensimmäiset viisi nuorille aikuisille suunnattua työpajaa järjestetään marras-joulukuussa Tuusniemen ja Kaavin kirjastojen tiloissa. Keväällä työpajat siirtyvät Kuopion pääkirjastoon ja Pyörön kirjastoon. Työpajoissa käydään läpi nuorten omia kokemuksia ja itselle tärkeiden asioiden merkityksellisyyttä sanataiteen ja muiden taiteiden keinoin; kohdataan musiikki, kirjat, uutiset ja sarjakuvat omakohtaisesti ja löydetään niiden maailma kirjastosta. Työpajoissa myös luodaan uutta, perehdytään olemassaolevaan, kuullaan toisten vinkit sekä ollaan vaan kahvia juoden ja jutellen.

Lasten yliopistolla tutkitaan Leonardon jälkiä virtuaalisesti

Tule mukaan tutkimaan Leonardon ihmeellisiä keksintöjä! Etäohjattu Leonardon ihmeelliset keksinnöt -virtuaalikerho tarjoaa innostavaa tiede- ja taidekasvatusta yhdistävää toimintaa 7-11 -vuotiaille pikku-keksijöille. Leonardo Da Vincin hengessä tutkitaan luontoa ja sitä millaisia tunteita luonnon eri elementit herättävät. Saattaapa kerhossa vierailla myös oikea tutkija! Myös vanhemmat ja isovanhemmat ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan kerhon etätapaamisiin yhdessä kerholaisten kanssa. Vanhemmille virtuaalikerho tarjoaa paitsi mielenkiintoista tietoa Leonardo Da Vincistä myös tukea lapsen oppimisen tukemiseen kotioloissa.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: https://snellmanedu.fi/tuote/leonardon-ihmeelliset-keksinnot-virtuaalikerho/

TARINAPOLKU-TYÖPAJAT ESIKOULUILLE

Suosittu Kuopion kaupungin Tarinapolulku jatkaa kiertueella vuosittain. Paikkoja rajoitetusti (10 ryhmää syksyllä/10 keväällä). Pajahausta tiedotetaan päiväkoteja suoraan elokuussa. Taripaolku-työpajopjen toteiutuksesta vastaa Lastenkulttuurikeskus Lastu ja Sanataidekoulu Aapeli.

Lisätietoja:

Jonna Forsman
kulttuurisuunnittelija
p. 044 7182 468
jonna.forsman@kuopio.fi

Kuopion kaupunki
Hyvinvoinnin edistämisen palvelualue
Kansalaistoiminnan yksikkö