Työpajat

Pakkasjuhlassa muistellaan Opri-kissan ja mummon kanssa

Tule tekemään näkyväksi talvisia muistojasi: kylmiä ja lämpimiä muistoja, lumimuistoja, sulamismuistoja, tähtimuistoja, valkoisia muistoja, pimeitä ja valoisia muistoja sekä pakkasmuistoja. Aapelin ja Lastun väki muistojen äärellä Brahenpuiston Pakkasjuhlassa su 27.1.2019 klo 14–16.

lisätietoja: karjulanne(at)gmail.com

Talvinen nukketeatteriesitys ystävyydestä ja muistoista

Talviset muistot heräävät henkiin, kun muistellaan hetki mennyttä aikaa, voi tuntea lumen ja valon taika! Tule mukaan talviseen nukketeatteriesitykseen ystävien ja perheesi kanssa.

Esitykset Pyörön kirjastolla 22.1.2019 klo 9–9.30 ja 10–10.30 sekä Jynkän kirjastolla pe 25.1.2019 klo 10.30–11. Esityksen kesto 30 min, kaikenikäisille!

Varaa liput etukäteen Pyörön ja Jynkän kirjastoista, paikkoja on rajoitetusti!

LASTEN KIRJAKANTTI: PERHEPÄIVÄ LA 24.11.2018 KLO 10-15

Paikka: Kuopion kaupungin pääkirjaston aula

Tänä vuonna Kirjakantin perhepäivää vietetään muotoja, ympäristöä ja sanoja tutkien kirjailija-kuvataiteilija Réka Királyn johdolla.

Perjantain Hahmo -työpajat klo 9-10 ja 10.30-11.30 on suunnattu esi- ja alkuopetuksen ryhmille. Ilmoittautuminen&kyselyt: karjulanne@gmail.com

Lauantaina työpaja on avoinna kaikelle yleisölle klo 10-11.

Pääkirjaston aulassa on koko päivän Aapelin oma POP! non-stop -sanataidenurkka, joka soveltuu kaikenikäisille.

TERVETULOA!

***

TARINAPOLKU-TYÖPAJAT ESIKOULUILLE

Suosittu Kuopion kaupungin Tarinapolulku jatkaa kiertueella vuosittain. Paikkoja rajoitetusti (10 ryhmää syksyllä/10 keväällä). Pajahausta tiedotetaan päiväkoteja suoraan elokuussa.

Lisätietoja:

Jonna Forsman
kulttuurisuunnittelija
p. 044 7182 468
jonna.forsman@kuopio.fi

Kuopion kaupunki
Hyvinvoinnin edistämisen palvelualue
Kansalaistoiminnan yksikkö

***

LAITA OPPILAASI RUNOILEMAAN!

Pidä nuorille oma runopuulaaki

*Alla Nuorten puulaakin ohjeet.

Nuorten vuosittaisesta puulaakista ilmoitetaan tiedotusvälineissä ja verkkosivuilla.

Valmistautumista puulakiin oppilaiden kanssa:

* Kirjoituta oppilailla runoja. Aihetta, tyyliä tai mittaa ei rajoiteta millään lailla. Runojen pitää olla oppitunnilla kirjoitettuja ja ennen julkaisemattomia. Oppilaalla tulee olla tehtynä useampia runoja, vähintään kolme.

* Järjestä joko luokkakohtainen tai koulukohtainen karsintakilpailu. Oppilaat esittävät runonsa luokan/koulun edessä. Esityksen voi pitää yksin tai pienryhmässä (maksimissaan 3 oppilasta), ja siinä saa olla mukana ainoastaan keholla tuotettua ääntä. Minkäänlaisia soittimia, tavaroita tai taustamusiikkia ei esityksessä saa olla. Teksti saa olla paperilla, runoa ei tarvitse muistaa ulkoa. Esitys saa kestää korkeintaan 3 minuuttia.

* Koululla/luokassa pidettävässä kilpailussa noudatetaan yleisiä lavarunouden eli poetry slamin ohjeellisia sääntöjä:

Säännöt

Esiintymisjärjestys arvotaan.

Tuomaristoon kuuluu viisi yleisön edustajaa, jotka ovat vapaaehtoisia, puolueettomia ja arvostelukykyisiä. Tuomaristo voi koostua oppilaista, opettajista, muusta koulun henkilökunnasta tai vaikkapa vanhemmista. Yksi tuomareista toimii puheenjohtajana.

Tuomaristo jakaa esityksille pisteet asteikolla 1,0 – 10,0 siten, että 10 on paras. Pisteet annetaan heti esityksen jälkeen, eikä tuomareiden tarvitse niitä mitenkään perustella. Kolme keskimmäistä pistemäärää lasketaan yhteen eli paras ja huonoin jätetään huomioimatta. Tasapisteissä järjestetään uusintakierros tai tuomariston puheenjohtaja päättää paremmuuden.

Tuomaristo valitsee toiselle kierrokselle viisi kilpailijaa, joista ensimmäisenä esiintyy vähiten pisteitä saanut ja viimeisenä ensimmäiseltä kierrokselta eniten pisteitä saanut.

Kolmannelle kierrokselle valitaan kaksi kilpailijaa, joista parempi on voittaja.

Lisätietoja runopuulaakista saat lukemalla Olavi Rytkösen kirjoittaman teoksen Parhaat lavarunot, Johdatus Poetry Slamiin, osa 1 ( Like 2003) tai tutustumalla esim. Runokukkojen sivuihin:

http://runokukko.blogspot.fi/

***