Työpajat

KIRJAKANTIN PERHEPÄIVÄ:  Vallaton POP UP -sanataidenurkka  Kuopion uudistuneella lastenoasastolla & aulassa la 16.10. klo 10-15

Tule mukaan etsimään vallattomia sanoja Suomen supernaisten hengessä ja keksimään kujeitaTulikettu Piili von Xonduksen innoittamana! Non stop -työpajassa voit piipahtaa pikaisesti tai viivähtää verkkaisesti. Klo 10 & 11  Tulikettu -näytelmän lauluja ja tanssia lastenosaston uudella lavalla Teatteri Hermannin esittämänä. Lisäksi Tulikettu -teoksen upea Jasmin Saarelan kuvitus leiskuu lastenosaston kuvitusnäyttelyssä Kirjakantin ajan. Aamupäivällä tavattavissa myös Tuliketun äiti Sari Siltavuori.

Loruseikkailu Pääkirjaston uudella lasten- ja nuortenosastolla

Lähde mukaan loruretkelle Pääkirjaston uuden lasten- ja nuorten osaston kirjoihin. Kuka antaa vauhtia linnun siipiin? Millaista on huristella iloisella autolla ja minne matka vie? Entä, mitä tehdä kiukkupussille ja miten se lepytetään? Koko perheen lorutuokio la 9.11. klo 10-10.30 Pääkirjaston lasten- ja nuortenosastolla. Lorutuokio ohjaa Sanataidekoulu Aapelin taidekasvattaja Riikkamaria Korhonen.

Sarjakuvapaja Pääkirjaston uudella lasten- ja nuortenosastolla

Millainen on sinun sarjakuvahahmosi? Millaisessa sarjakuvassa sinä itse haluaisit seikkailla? Tule mukaan luomaan oma sarjakuvahahmo ja piirtämään sarjakuvaa sekä tutustumaan sarjakuvakirjoihin. Nuorille suunnattu työpaja Pääkirjaston lasten- ja nuortenosastolla lauantaina 9.11. klo 13-16. Sarjakuvapajaa ohjaa Sanataidekoulu Aapelin taidekasvattaja Riikkamaria Korhonen.

TARINAPOLKU-TYÖPAJAT ESIKOULUILLE

Suosittu Kuopion kaupungin Tarinapolulku jatkaa kiertueella vuosittain. Paikkoja rajoitetusti (10 ryhmää syksyllä/10 keväällä). Pajahausta tiedotetaan päiväkoteja suoraan elokuussa.

Lisätietoja:

Jonna Forsman
kulttuurisuunnittelija
p. 044 7182 468
jonna.forsman@kuopio.fi

Kuopion kaupunki
Hyvinvoinnin edistämisen palvelualue
Kansalaistoiminnan yksikkö

***

LAITA OPPILAASI RUNOILEMAAN!

Pidä nuorille oma runopuulaaki

*Alla Nuorten puulaakin ohjeet.

Nuorten vuosittaisesta puulaakista ilmoitetaan tiedotusvälineissä ja verkkosivuilla.

Valmistautumista puulakiin oppilaiden kanssa:

* Kirjoituta oppilailla runoja. Aihetta, tyyliä tai mittaa ei rajoiteta millään lailla. Runojen pitää olla oppitunnilla kirjoitettuja ja ennen julkaisemattomia. Oppilaalla tulee olla tehtynä useampia runoja, vähintään kolme.

* Järjestä joko luokkakohtainen tai koulukohtainen karsintakilpailu. Oppilaat esittävät runonsa luokan/koulun edessä. Esityksen voi pitää yksin tai pienryhmässä (maksimissaan 3 oppilasta), ja siinä saa olla mukana ainoastaan keholla tuotettua ääntä. Minkäänlaisia soittimia, tavaroita tai taustamusiikkia ei esityksessä saa olla. Teksti saa olla paperilla, runoa ei tarvitse muistaa ulkoa. Esitys saa kestää korkeintaan 3 minuuttia.

* Koululla/luokassa pidettävässä kilpailussa noudatetaan yleisiä lavarunouden eli poetry slamin ohjeellisia sääntöjä:

Säännöt

Esiintymisjärjestys arvotaan.

Tuomaristoon kuuluu viisi yleisön edustajaa, jotka ovat vapaaehtoisia, puolueettomia ja arvostelukykyisiä. Tuomaristo voi koostua oppilaista, opettajista, muusta koulun henkilökunnasta tai vaikkapa vanhemmista. Yksi tuomareista toimii puheenjohtajana.

Tuomaristo jakaa esityksille pisteet asteikolla 1,0 – 10,0 siten, että 10 on paras. Pisteet annetaan heti esityksen jälkeen, eikä tuomareiden tarvitse niitä mitenkään perustella. Kolme keskimmäistä pistemäärää lasketaan yhteen eli paras ja huonoin jätetään huomioimatta. Tasapisteissä järjestetään uusintakierros tai tuomariston puheenjohtaja päättää paremmuuden.

Tuomaristo valitsee toiselle kierrokselle viisi kilpailijaa, joista ensimmäisenä esiintyy vähiten pisteitä saanut ja viimeisenä ensimmäiseltä kierrokselta eniten pisteitä saanut.

Kolmannelle kierrokselle valitaan kaksi kilpailijaa, joista parempi on voittaja.

Lisätietoja runopuulaakista saat lukemalla Olavi Rytkösen kirjoittaman teoksen Parhaat lavarunot, Johdatus Poetry Slamiin, osa 1 ( Like 2003) tai tutustumalla esim. Runokukkojen sivuihin:

http://runokukko.blogspot.fi/

***