7–12 -vuotiaat

 

KUOPIO JA SIILINJÄRVI

Lasten yliopistolla tutkitaan Leonardon jälkiä virtuaalisesti

Tule mukaan tutkimaan Leonardon ihmeellisiä keksintöjä! Etäohjattu Leonardon ihmeelliset keksinnöt -virtuaalikerho tarjoaa innostavaa tiede- ja taidekasvatusta yhdistävää toimintaa 7-11 -vuotiaille pikku-keksijöille. Leonardo Da Vincin hengessä tutkitaan luontoa ja sitä millaisia tunteita luonnon eri elementit herättävät. Saattaapa kerhossa vierailla myös oikea tutkija! Myös vanhemmat ja isovanhemmat ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan kerhon etätapaamisiin yhdessä kerholaisten kanssa. Vanhemmille virtuaalikerho tarjoaa paitsi mielenkiintoista tietoa Leonardo Da Vincistä myös tukea lapsen oppimisen tukemiseen kotioloissa. 

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: https://snellmanedu.fi/tuote/leonardon-ihmeelliset-keksinnot-virtuaalikerho/

VauhtiSankareiden vauhdikkaat touhut alkavat taas!

Aapeli on mukana toteuttamassa 7-12 vuotiaiden erityistä tukea tarvitsevien lasten harrastusryhmää, joka kokoontuu keskiviikkoisin koulupäivän jälkeen Martti Ahtisaaren koululla. Ryhmässä vahvistetaan omia supersankaritaitoja niin liikunnan kuin kulttuurin osalta. Ryhmään ovat tervetulleita myös muut kuin Martti Ahtisaaren koulun oppilaat. Syksyn aikana tutustutaan mm. robottiteemaan erilaisten liikuntamuotojen ja kulttuuritoiminnan kautta.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset Päivi Partanen p. 044 718 2501, paivi.karoliina.partanen@kuopio.fi

Pohjantien koulun sanataidekerhossa maistellaan suomen kieltä monin tavoin

Kalevalan koulun Pohjantien yksikössä alkaa jälleen syyskuussa 2021 sanataidekerho suomea toisena kielenä puhuville lapsille.  Kerho on suunnattu 7-12 vuotiaille lapsille, joiden suomen kielen opettelu on vasta alkutaipaleella. Kerhossa sanataiteillaan suomeksi ja tarinoidaan monin eri tavoin sanoja, kuvia, musiikkia, draamaa, piirtämistä ja loruleikkejä hyödyntäen. Tärkeintä on vuorovaikutus ja kielen monipuolinen tutkiminen ja leikki.

Kerho koontuu maanantaisin Pohjantien koululla ja se on suunnattu koulun suomea toisena kielenä puhuville oppilaille. Kerhosta vastaa sanataideohjaaja Riitta Mäntylä ja toiminta on Itä-Suomen Aluehallintoviraston rahoittamaa.

Lasten ja aikusten yhteinen varjoteatteripäivä

Siilinjärven kansalaisopiston tarjonnasta löytyy keväällä 2022 lasten (6-9v) ja aikuisten yhteinen sanataidekurssi. Kurssilla tutkitaan kirjojen maailmoja, ihmetellään siluettikuvien taikaa ja rakennetaan yhteinen varjoteatterimaailma hahmoineen. Lopuksi tarinoidaan luotu maailma eloon esitykseksi. 
Opetuspaikkana Julkulantien Taideluokka, Julkulantie 4, 71800 Siilinjärvi

Kurssi järjestetään lauantaina 5.2.2022, kello 10.00 – 14.15

Tutustu ja ilmoittaudu: https://opistopalvelut.fi/siilinjarvi/course.php?l=fi&t=5252

 

IISALMI