7–12 -vuotiaat

 

KUOPIO

Maagisen metsä -leiri alakoululaikäisille Kuopiossa 9.-11.6.2021

Heittäydy mukaan maagisen metsän retkikuntaan! Luetko metsän salaperäisiä viestejä? Onko sinulla kyky löytää haltijoita? Tunnistatko tuoksusta tietäjäliemen salaisen yrtin? Kuuletko mitä kuusi kertoo? Tunnetko metsän taikaa? Oletko retkikuntamme tarvitsema henkilö? Puijon metsässä on aikaisemminkin tavattu haltijoita ja peikkoja. Tarvitsemme matkalle alan asiantuntijoita, haltijakielentulkkeja ja taattuja taikoja tarvitaan pelätyn metsänpeiton varalta. Matkalle lähtiessä retkikuntalaiset vihitään ikiaikaisten loitsujen voimin näkijöiksi ja tietäjiksi. Seuraamme luonnon jättämiä jälkiä suoraan seikkailun siimekseen. Haltijaseikkailulla tutustutaan suomalaisen kansanperinteen ytimeen metsässä liikkuen ja luontoon eläytyen, tarinoita kertoen ja kirjoittaen, runoillen ja rakennellen. Leirin päätöspäivänä leiriläiset pääsevät esittelemään leirin aikana syntyneitä tuotoksia. Maagisessa metsässä hyödynnetään sanataidetta, ympäristökasvatusta, kädentaitoja ja draamaa.

Lisätietoja & ilmoittautumiset: https://snellmanedu.fi/tuote/maaginen-metsa-i-alakoululaisille/

Lasten yliopisto: Pelillinen ilmaisutaitoleiri keksijöille 9–13-vuotiaille

Pelilliset ilmaisutaitoleirit keksijä Leo. N. Ardon jalanjäljissä. Ilmaisutaitoleireillä keksitään omia esityksiä, hahmoja ja pelejä ja pidetään hauskaa. Tule mukaan!

Aika: ma 07.06.21 – ke 09.06.21

Ohjaaja: Sari Siltavuori

Leirit toteutetaan pienissä ryhmissä ja toiminta tapahtuu omissa kotiluokissa, jotta ne kaikkein tärkeimmät voivat osallistua turvallisesti ja keskittyä oppimisesta iloitsemiseen vanhojen ja uusien tuttavien parissa. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoa Lasten yliopiston kesän leiriohjelmasta ja aikatauluista: 
suunnittelija Riikka Asikainen
riikka.asikainen(a)snellmanedu.fi
044 746284

Katso lisätietoja: https://snellmanedu.fi/?product_cat=lasten-yliopisto&post_type=product&showposts=-1

 

Pohjantien koulun sanataidekerhossa maistellaan suomen kieltä monin tavoin

Kalevalan koulun Pohjantien yksikössä alkoi syyskuussa 2020 sanataidekerho suomea toisena kielenä puhuville lapsille.  Kerho on suunnattu 7-12 vuotiaille lapsille, joiden suomen kielen opettelu on vasta alkutaipaleella. Kerhossa on oppilaita kahdeksasta eri maasta ja kulttuurista. Kerhossa sanataiteillaan suomeksi ja tarinoidaan monin eri tavoin sanoja, kuvia, musiikkia, draamaa, piirtämistä ja loruleikkejä hyödyntäen. Tärkeintä on vuorovaikutus ja kielen monipuolinen tutkiminen ja leikki.

Kerho koontuu maanataisin Pohjantien koululla ja se on suunnattu koulun suomea toisena kielenä puhuville oppilaille. Kerhosta vastaa sanataideohjaaja Riitta Mäntylä ja toiminta on Itä-Suomen Aluehallintoviraston rahoittamaa.

Kummituksia, aaveita ja kauhun kaivamista – Kuopion kansalaisopiston syksyn sanataidekursseilla:

Aavekartano

Ketkä asuvat aavekartanossa? Kuka katselee ikkunan takaa? Kuinka kohdata aave? Tule mukaan loihtimaan kartanon kynttiläillallinen hurmaavassa aaveseurassa. Ruokalistalla taikaliemiä ja varjoteatteria. 7-9 -vuotiaiden lyhytkurssilla tutustutaan kummitustarinoihin ja luodaan omia

aavehahmoja ja niille taustatarinoita, valmistetaan pieniä varjoteatteriesityksiä illallisen ympärille. Lauantaina 7.11 ja 14.11 klo 12-13.30.
Ohjaajina Riikkamaria Korhonen ja Riikka Viinikanoja

Ilmoittaudu: https://opistopalvelut.fi/kuopio/courses

Kauhukaivos

Mitä kauhu on? Miltä se näyttää? Mitä sinä pelkäät? Peloista syntyy kummitustarinoita. Tule mukaan kokeilemaan, millainen tarina syntyy? 10-12 -vuotiaiden kurssilla luodaan omia kauhuhahmoja ja niiden taustatarinoita yhdessä ja yksin kirjoittaen, teeman kirjallisuuteen perehtyen ja kuvataiteen kautta.

Lauantaina 7.11 ja 14.11 klo 14-15.30.
Ohjaajina Riikkamaria Korhonen ja Riikka Viinikanoja

Ilmoittaudu: https://opistopalvelut.fi/kuopio/courses

IISALMI