Erityisryhmille suunnattua toimintaa

Sanataidekoulu Aapeli tekee yhteistyötä monien yhteistyökumppanien kanssa. Laaja tarjonta pitää sisällään myös toimintaa erityisryhmille. Suurin osa Aapelin perusryhmistä, työpajoista ja tapahtumista soveltuu tai on mukautettavissa myös erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille sekä muille erityisryhmille. Vuosittain Aapeli tuottaa useita työpajoja mm. KYS:n pitkäaikaissairaiden lasten osastolle.

KUOPIO

KUOPIO

Lasten kirjakantti: Tukiviitottu satuhetki perjantaina 17.11. klo 11

Kuopion pääkirjasto, Lasten ja nuorten osasto 1krs. Taaperotila

Tukiviitottu satuhetki  Sanna Pelliccionin kirjaan Onnin ja isin oma päivä. Riikkamaria Korhonen ja Helmi Koukka (Pohjois-Savon opisto).

Rajalan koulun sanataidekerhossa maistellaan suomen kieltä monin tavoin

Rajalan koululla alkaa syyskuussa 2022 sanataidekerho suomea toisena kielenä puhuville lapsille.  Kerho on suunnattu 7-12 vuotiaille lapsille, joiden suomenkielen opettelu on vasta alkutaipaleella. Kerhossa sanataiteillaan suomeksi ja tarinoidaan monin eri tavoin sanoja, kuvia, musiikkia, draamaa, piirtämistä ja loruleikkejä hyödyntäen. Tärkeintä on vuorovaikutus ja kielen monipuolinen tutkiminen ja leikki.

Kerho koontuu maanantaisin Rajalan koululla ja se on suunnattu koulun suomea toisena kielenä puhuville oppilaille. Kerhosta vastaa sanataideohjaaja Riitta Mäntylä ja toiminta on Itä-Suomen Aluehallintoviraston rahoittamaa.

Sanataidekoulu Aapelin yhteistyötä Kuopion kaupunginkirjaston kanssa:

Lukemisen innostamistyötä tehdään niin Lukukirjo -hankkeen kuin Sanoissa koko maailma -hankkeen osalta. Hankkeet ovat Kuopion kaupunginkirjaston hallinnoimia ja AVI:n rahoittamia. Hankkeissa on mukana yhteensä kolme Sanataidekoulu Aapelin sanataideohjaajaa.

Lukukirjo-hankkeessa innostetaan, kannustetaan ja kehitetään lukemista tukevia rakenteita huomioiden erityisesti ne lapset, joilla on lukemis- tai kielellisiä vaikeuksia. Hanke toteuttaa vuosina 2021-2022 työpajoja Aurinkorinteen, Ala-Pyörön ja Rajalan kouluissa, joissa mukana on myös lukukoira Sylvi. Aapelista mukana on sanataideohjaaja Riikkamaria Korhonen.

Sanoissa koko maailma -hanke puolestaan suunnataan nuorille aikuisille (18-35-vuotiaat). Tavoitteena on innostaa vähän lukevia ja lukemattomia nuoria aikuisia lukemaan, edistää heidän monilukutaitojaan ja vahvistaa lukemisen hyvinvointia edistävää vaikutusta työpajoissa ja tapahtumissa. Lisäksi hankkeessa kartoitetaan ja aktivoidaan kirjaston sidosryhmiä ja yhteistyökumppaneita. Aapelista mukana ovat sanataideohjaajat Sari Siltavuori ja Riikka Viinikanoja. Hanke toteutetaan vuosina 2021-2022.

Aapeli Pyörön kielipolulla

Sanataidekoulu Aapeli on mukana tukemassa kielellisistä kehitystä Pyörön koulussa lukuvuoden 2022-2023 aikana. Taidekasvattaja työskentelee 2.-3.luokissa sanataiteen menetelmin n. kerran kuussa. Sanataide, ilmaisutaito ja loruleikit rytmittävät ja elävöittävät ryhmän yhteistä toimintaa. Taidekasvattajana Riikkamaria Korhonen.

Lorutuokiot Kuopion perheentalolla!

Tule mukaan maistelemaan sanojen, rytmien ja äänteiden lorusoppaa ja nauttimaan
lastenkirjakurkkauksista lorutuokioihin Kuopion Perheentalolle!
Loruleikkioppaana Riikkamaria Korhonen. Ajankohdat löydät Kuopion Perheentalon Tapahtumakalenterista:https://www.kuopionperheentalo.fi/tapahtumat/

VauhtiSankareiden liikunta ja kulttuuri -kerho jatkuu!

Aapeli on mukana aloittamassa kolmatta kautta 7-12 vuotiaiden erityistä tukea tarvitsevien lasten liikunta ja kulttuuri -kerhoa. Ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin koulupäivän jälkeen Martti Ahtisaaren koululla. Syksyn aikana tutkitaan ja tutustutaan salaperäisiin asioihin, seikkaillaan itse ja tutustutaan tutkimusmatkailijaan. Ryhmään ovat tervetulleita myös muut kuin Martti Ahtisaaren koulun oppilaat.Lisätietoja ja ilmoittautumiset Päivi Partanen p. 044 718 2501, paivi.karoliina.partanen@kuopio.fi