7–12 -vuotiaat

 

KUOPIO

Nuori kulttuuri -festival Kuopio 25.-27.5.2023

Vuoden merkittävin nuorten monitaidetapahtuma järjestetään toukokuussa Kuopiossa! Sanataidekoulu Aapeli toimii yhtenä sisällöntuottajana Nuori kulttuuri -festival Kuopiossa. Festivaali sijoittuu Kuopioon eri yhteistyötoimijoiden tiloihin. Sanataidekoulu Aapelin työpajapisteet (2) sijoittuvat Kuopion kaupunginkirjastolle. Runotyöpaja edeltää runoillan lavaruno -osuutta mahdollistaen osallistujien oman runon esittämisen ja sarjakuvapaja hahmogallerioineen limittyy pääkirjaston Minicon -tapahtumaan. Nuori Kulttuuri -toiminnasta vastaa Suomen Nuorisoseurat.

Lauantaina 27.5. klo 13:00-16:00 Sarjakuvapaja & Hahmogalleria – Työpajassa laaditaan lyhyelle sarjakuvalle käsikirjoitusluonnos ja hahmogalleria pienten sanataidetehtävien opastuksella. Ja sitten piirretään!

Perjantaina 26.5. 14:00-17:00 Kirjoita runo – pop up-paja – Työpajassa kirjoitetaan spontaani runo vaikka tämän päivän kohtaamisista pienten sanataidetehtävien opastuksella. Runon voi halutessaan päästä esittämään Kuopion kaupunginteatterin Queer-lavarunoiltaan Open Stage -osuuteen.

Kurkista lisätiedot linkistä: https://nuorikulttuuri.fi/festival/

Supersuositut Maaginen metsä -päiväleirit jälleen Lasten yliopistossa kesällä 2023

Maaginen metsä I

Oletko 7-12-vuotias ja seikkailuun valmis? Heittäydy mukaan maagisen metsän retkikuntaan!

Tarvitsemme Maagisen metsän ensimmäiselle matkalle alan asiantuntijoita. Jos luet metsän salaperäisiä viestejä tai sinulla on kyky löytää ja tulkata haltijoita, olet kaipaamamme henkilö. Jos tunnistat tuoksusta tietäjäliemen salaisen yrtin ja kuulet mitä kuusi kertoo, tervetuloa mukaan!

Matkalle lähtiessä retkikuntalaiset vihitään ikiaikaisten loitsujen voimin näkijöiksi ja tietäjiksi. Seuraamme luonnon jättämiä jälkiä suoraan seikkailun siimekseen ja laadimme retkistämme salaiset muistiot.

Seikkailulla tutustutaan luontoon ja suomalaiseen kansanperinteeseen metsässä liikkuen ja luontoon eläytyen, tarinoita kertoen ja kirjoittaen, runoillen, tutkien ja rakennellen. Leirin päätöspäivänä leiriläiset pääsevät esittelemään leirin aikana syntyneitä tuotoksia.
Maagisessa metsässä hyödynnetään sanataidetta, ympäristökasvatusta, kädentaitoja ja kuvataidetta.

Maaginen metsä I  Kuopiossa 5.-9.6./ lmoittaudu linkistä: https://snellmanedu.fi/tuote/maaginen-metsa-i-alakoululaisille-2/

Maaginen metsä II

Maagisen metsän retkikunta II suuntaa elokuussa katseensa metsän miniatyyrimaailmaan. Sammalen alta sekä puun ja kuoren välistä löytyy kokonaisia kaupunkeja, joiden valtateillä risteilee metsän minikokoinen kansa. Maaginen retkikunta seikkailee tuttuun tapaan Puijon maisemissa. Retkeläisten polkuja turvaavat heidän itse sepittämänsä loitsut. Mutta ennen miniatyyrimatkalle astumista on vielä keksittävä kutistuskone – eihän matkasta muuten mitään tulisi!

Maaginen metsä II  31.7.-4.8. / Ilmoittaudu linkistä: https://snellmanedu.fi/tuote/maaginen-metsa-ii-alakoululaisille-2/

VauhtiSankareiden liikunta ja kulttuuri -kerho jatkuu!

Aapeli on mukana aloittamassa kolmatta kautta 7-12 vuotiaiden erityistä tukea tarvitsevien lasten liikunta ja kulttuuri -kerhoa. Ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin koulupäivän jälkeen Martti Ahtisaaren koululla. Syksyn aikana tutkitaan ja tutustutaan salaperäisiin asioihin, seikkaillaan itse ja tutustutaan tutkimusmatkailijaan. Ryhmään ovat tervetulleita myös muut kuin Martti Ahtisaaren koulun oppilaat.Lisätietoja ja ilmoittautumiset Päivi Partanen p. 044 718 2501, paivi.karoliina.partanen@kuopio.fi

Rajalan koulun sanataidekerhossa maistellaan suomenkieltä monin tavoin

Rajalan koululla alkaa syyskuussa 2022 sanataidekerho suomea toisena kielenä puhuville lapsille.  Kerho on suunnattu 7-12 vuotiaille lapsille, joiden suomenkielen opettelu on vasta alkutaipaleella. Kerhossa sanataiteillaan suomeksi ja tarinoidaan monin eri tavoin sanoja, kuvia, musiikkia, draamaa, piirtämistä ja loruleikkejä hyödyntäen. Tärkeintä on vuorovaikutus ja kielen monipuolinen tutkiminen ja leikki.

Kerho koontuu perjantaisin Rajalan koululla ja se on suunnattu koulun suomea toisena kielenä puhuville oppilaille. Kerhosta vastaa sanataideohjaaja Riitta Mäntylä ja toiminta on Itä-Suomen Aluehallintoviraston rahoittamaa.