Ajankohtaista

Lorun lumoa ja Sanaseikkailuja Kuopion ja Siilinjärven kansalaisopistoissa

Kohta alkaa, kuiskuttelu ja kopsuttelu kielenkannoilla ja kantapäillä vauvojen lorukursseilla. Taaperoiden kanssa kurkistetaan ketun koloihin ja pupun pesiin, pienen pienten ötököiden kirmatessa hurjaa rallia pitkin sääriä. Lapsen ja aikuisen vuorovaikutushetki sisältää kikatusta, turvallista kosketusta ja yhdessä olon riemua.

Tutkimusretkiä kirjoihin ja seikkailuja sanojen sekaan. Leikki-ikäisten sanaseikkailussa otetaan omia askelia kielellä leikittelyyn ja tarinan kerrontaan, kun oma aikuinen on turvallisesti vieressä.

Kurssit alkavat syyskuussa, vapaita paikkoja on vielä! Ilmoittaudu:

Kuopion kursseille: https://opistopalvelut.fi/kuopio/courses.php?l=fi

Siilinjärven kursseille: https://www.opistopalvelut.fi/siilinjarvi/

Sanataidetta tarjolla kirjoituskärpäsen puraisemille lapsille ja nuorille 

Suositut Lasten yliopiston Maaginen metsä &Tarinax! -sanataideleirit saivat kesällä 2018 rinnalleen uusia kumppaneita, kun Iisalmessa sukellettiin sarjakuvan saloihin.  Ala- ja yläkouluikäisten leirit ovat kasvattaneet vuosi vuodelta suosiotaan ja Aapelin lapset ja aikuiset odottavat jo innolla tulevaa lukukautta ja seuraavaa kesää. Syyslukukaudella Lasten yliopistossa alkaa verkkokurssi nuorille sekä Aapelin omat alakoululaisten sanataideryhmät Iisalmessa ja Lapinlahdella sekä Tarinajengi, joka jatkaa tuttuun tapaan  Kuopion kansalaisopistolla. Kurkkaa tiedot Aapelin kursseista ja ilmoittaudu mukaan!

Vanhan pihan aarre -leiri kutsui kuuntelemaan kivien salaisuuksia Lastuun

Lastenkulttuurikeskus Lastun, Kaskikuusen kansalaisopiston, Lapinlahden nuorisotoimen ja Sanataidekoulu Aapelin perinteinen leiri Lapinlahden Lastussa kutsui tänä kesänä tutkimaan kivien tarinoita. Kivien voimapiirillä kuultiin leirin aikana niin loitsuja kuin tarinoitakin mystisten kivien maailmasta.

 Ipana Iisalmessa ja Kuopion Hyperhiihtolomalla sanataiteiltiin taas

Aapelin työpajat ja lorutuokiot keräsivät jälleen hiihtolomalaisia sanataiteen äärelle Pohjois-Savossa. Iisalmen kirjaston ja Aapelin Poni on POP -satutuokiolla ja työpajoissa hypättiin ratsaille Malin Kivelän Rosabel-sadun innoittamina. Kuopion kirjaston & Aapelin lorutuokiolla nappailtiin tammikuun tapaan hankihyttysiä ja pakkasperhosia. Myös perinteisissä KYS:n työpajoissa noustiin arjen yläpuolelle tarinoiden siivin. Lorujen lumoa ja sanataiteen taikaa luvassa myös keväthankien aikaan Aapelin loru- ja sanataideryhmissä sekä Pyörön satutuokioilla. Kurkista Tarinariikerit (Iisalmi & Lapinlahti) sekä Kuopion & Siilinjärven kansalaisopistojen sanataidetarjonta täältä! Seuraa myös tulevan kesän leiritilannetta Aapelin sivuilta!

Äidin Taskussa sanataideryhmä Tyttöjen Talolla

Nyt myös äidit pääsevät sanataiteen äärelle jakamaan kokemuksiaan äitiydestä. Äidin Taskussa sanataideryhmä tarjoaa työkaluja synnytyskokemuksen ja sen jälkeisen ajan käsittelyyn itsenäisen työskentelun kautta ja ryhmän vertaistuella sekä ammattilaisten ohjaamana. Tapaamiset joka toinen keskiviikko 7.2.-30.5.2018 klo 17.15-18.45 Tyttöjen Talolla. Heittäydy yhteiselle tutkimusmatkalle ilon ja luovuuden kautta! Äidin Taskussa sanataideryhmä toteutuu Alfred Kordelinin säätiön apurahalla ja on osa Äitilaatikko taideprojektia. Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Taidekasvattaja Riikkamaria Korhonen, riikkamaria.korhonen@hotmail.com, puh. 0400 866 754

AvoT – Avoin taidekasvatusmalli tarjoaa konkreettisia työkaluja uuden varhaiskasvatussuunnitelman toteuttamiseen!

Lastenkulttuurikeskus Lastun, Sanataidekoulu Aapelin ja Kuopion kaupungin AvoT – Avoin taidekasvatusmalli –hanke tarjoaa Kuopion kaupungin 3-5-vuotiaiden varhaiskasvatusryhmille mahdollisuutta työskentelyyn varhaisiän taidekasvattajan kanssa 8 viikon ajan.Taidekasvattaja työskentelee ryhmässä 2-3 päivänä viikossa 6-7-tuntia päivässä. Toiminta ja hyödynnettävät menetelmät räätälöidään jokaisen ryhmän tarpeiden mukaan. Toiminnan lähtökohtana on erityisesti eri toimijoiden osallisuus, sekä laaja-alaisen osaamisen tukeminen taidelähtöisin ja leikkipedagogisin menetelmin. Taidekasvattajan jalkautuminen mahdollistaa myös Kuopion taidelaitosten lainattavien teosten, -näyttelyiden sekä -materiaalien hyödyntämisen lapsiryhmissä. Lisäksi vierailurupeaman päättyessä varhaiskasvatuksen tiimille kootaan toiminnan pohjalta työkalupakki, joka antaa eväät jatkaa yhdessä löydettyjen työtapojen hyödyntämistä ja uusien etsimistä.Toimintamallissa yhdistyy käytännön tasolla taiteen, perheiden ja lasten kohtaaminen, varhaiskasvatuksen henkilöstön koulutus sekä taidelaitosten yleisötyö.Taidekasvattajan työpanos on varattu erityisesti Kuopion maaseutualueille sekä liitoskuntiin, joissa resurssit mm. taidelaitosvierailuihin ovat rajalliset. Ryhmät valitaan tarpeen arvioinnin ja varhaiskasvatusyksikön sijainnin perusteella.Kiertävänä taidekasvattajana toimii draama- ja taidekasvattaja Anne Karjula, joka on työskennellyt monitaidekasvatuksen ja varhaiskasvatuksen parissa useita vuosia mm. esikoululaisten Tarinapolun sekä 0-3-vuotiaille suunnatun Lorupakin tiimoilta. Karjula on toiminut alansa kouluttajana lukuisissa eri organisaatioissa sekä kehittänyt varhaiskasvatukseen erilaisia taidekasvatusmateriaaleja. Lisäksi hän on sosionomi-opinnoissaan opinnäytetyövaiheessa (varhaiskasvatuksen suuntautumisvaihtoehto).Palvelua on mahdollista tilata toimintakausille 2017-2018 sekä 2018-2019 ja se on päiväkodeille maksuton.
Hankkeen toteutuksesta vastaavat Lastenkulttuurikeskus Lastu, Sanataidekoulu Aapeli ja Kuopion kaupunki. Hanketta rahoittavat Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Kuopion kaupunki.KIINNOSTUITKO?Laita vapaamuotoinen hakemus tai soita ja kysy lisätietoja:Taidekasvattaja Anne Karjula, Lastenkulttuurikeskus Lastu
karjulanne@gmail.com, puh. 050 593 1206

Sanataidekerho Tarinatiikereiden TiikeriVinkkarit 7-11-vuotiaille vinkkaavat ja kynäilevät lukuvuonna 2017-2018 Iisalmen ja Lapinlahden kirjastoissa

Sanataidekerho Tarinatiikerit  kynäilee ja vinkkaa kirjoja koko lukuvuoden ajan Iisalmen ja Lapinlahden kirjastossa.  Uusia kerholaisia otetaan mukaan toimintaan koko toimikauden ajan.Poimi vinkki syksyn harrastuskoriin. Lisätietoja: http://www.sanataidekouluaapeli.fi/sanataideryhmat-ja-lyhytkurssit/7-12-vuotiaat/

Somekiusaamista käsittelevä työpaja kiertää yläkouluissa

Sivuhenkilönä somessa draama- ja sanataidetyöpajat kiertävät Pohjois-Savossa.
Taidetyöpaja käsittelee tuoreella tavalla syrjintää ja koulukiusaamista sosiaalisessa mediassa
ja on suunnattu 7-9-luokkalaisille. Somepajoissa kohdataan torstaisin syys-lokakuussa viikoilla 36-41 ja kussakin koulussa vieraillaan kerran. Yhdessä koulussa toteutetaan päivän aikana yhteensä kolme 90 min mittaista työpajaa. Sivuhenkilönä somessa -työpaja toteutuu Suomen kulttuurirahaston / Pohjois-Savon rahaston apurahalla.

 

Yksi vastaus artikkeliin “Ajankohtaista”

Kommentit on suljettu.